Skal bygge ny storskole til 286 millioner: Ø.M. Fjeld vant på pris og kompetanse

Ø.M. Fjeld har vunnet anbudskonkurransen om å få bygge ny ungdomsskole for Kongsvinger kommune. Prosjektet har en kostnadsramme på 286 millioner kroner. 

Illustrasjon av ny ungdomsskole (Kongsvinger kommune/ HLM arkitektur)

Illustrasjon av ny ungdomsskole (Kongsvinger kommune/ HLM arkitektur)

Ifølge Kongsvinger kommune var det knivskarp konkurranse mellom Ø.M. Fjeld og Hent, men evalueringen konkluderer altså med at Ø.M. Fjeld med sine samarbeidspartnere har tilbudt noe lavere pris, samt høyere kompetanse og mer relevant prosjekterfaring.

– Dette er en konkurranse vi har lagt ned mye ressurser i, og da føles det ekstra godt å trekke det lengste strået. Så har vi da også tilbudt kommunen noen av våre aller mest erfarne folk til denne jobben. Hent er en anerkjent konkurrent med mange dyktige medarbeidere, men evalueringen viser altså at vårt prosjektteam blir vurdert som enda litt skarpere. Det gjør godt for selvtilliten, sier administrerende direktør Kjell Bjarte Kvinge i Ø.M. Fjeld.

Den nye skolen skal etter planen stå ferdig til skolestart høsten 2018, og skal ved ferdigstillelsen ha kapasitet til hele 720 elever. Avtalen med Kongsvinger kommune bygger på en samspillsentreprise, og frem mot årsskiftet skal byggherre og entreprenør i felleskap bearbeide detaljene i prosjektet før endelig byggekontrakt inngås.

– Ettersom den nye ungdomsskolen vil bli lærestedet for mange av våre egne barn og barnebarn, vil nok vi i Ø.M. Fjeld ta litt ekstra eierskap til dette prosjektet for å sikre at det bygges en skole av høy kvalitet som skal stå seg i mange år fremover, sier Kvinge, og viser til at selskapet helt siden etableringen i 1948 har hatt sitt hovedkontor i nettopp Kongsvinger.

– Kongsvinger-regionen har ikke opplevd samme vekst som de fleste andre kommunene som ligger med samme avstand til Gardermoen. Derfor er det ekstra hyggelig at vi nå skal i gang med et nytt større prosjekt i hjembyen. Fra før er vi fullt opptatt med boligprosjektet Dr. Juells Park med 50 leiligheter og kjøpesenteret Kongssenteret Vest på oppdrag for Citycon, opplyser Kvinge.
Hoveddelen av Ø.M. Fjelds aktiviteter foregår likevel i de mer veksttunge områdene i Akershus og Mjøsregionen og selskapet forventer i år en omsetning på ca. 1,4 mrd. kroner.

Adm. Dir. Kjell Bjarte Kvinge

Adm. dir. Kjell Bjarte Kvinge

 

For ytterligere informasjon kontakt:

Adm. direktør Ø.M. Fjeld Kjell Bjarte Kvinge, 915 39 848 / kbk@omfjeld.no