fbpx
Slik blir du en dyktig fagarbeider2022-06-14T12:14:58+02:00

Slik blir du en dyktig fagarbeider

Anleggslederne Fredrik Langfoss og Geir Inge Haugen vet bedre enn de fleste hva som kjennetegner de dyktigste fagarbeiderne. Her er deres beste råd til deg som lurer på hvordan du blir mest mulig attraktiv som fagarbeider:

  1. Vi ser alltid etter gutter og jenter som ønsker å utfordre seg selv til å være med på større byggeprosjekter. Du må være klar for en innsats, uansett hva slags vær og vind de ulike årstidene byr på her i Norge. 
  2. Du må vise positive holdninger, være presis, pålitelig og involverende. 
  3. Sørg for å ta til deg så mye faglig kunnskap som mulig. Vær i tillegg nysgjerrig og villig til å lære enda mer. Hvis du er positiv og nysgjerrig, vil mange rutinerte og erfarne fagarbeidere mer enn gjerne gi deg sine beste tips og råd
  4. Er du allerede ute på byggeplass bør du prøve å få jobbet sammen med ulike folk. Sørg for å fange opp mest mulig av de erfarne fagarbeiderne som har gode holdninger og gode arbeidsmetoder. Det handler om å høste erfaringer og «stillekunnskap». 
  5. Få med deg alle kurs og sertifikater du får tilbud om. Husk også dokumentert opplæring i bruk av verktøy og utstyr. Dette gjør deg mye bedre rustet til å kunne utføre flere arbeidsoppgaver ute på byggeplassen, samtidig som den faglige kompetansen kan videreutvikles i bedriften du blir ansatt i.
  6. Ingen blir noensinne utlært. Hvis du selv har lært noe som du kan lære bort, så ikke nøl med å komme med forslag og gode ideer til andre. Da viser du initiativ og vilje til å bidra for arbeidslaget ditt.
  7. Heng med på utviklingen. Husk at trening gjør at du blir stadig bedre i jobben. Du kan tenke som en toppidrettsutøver, som hele tiden er opptatt av å forbedre alle detaljer.