fbpx

Gjengen som tar grep om Ringerike

De startet med tre erfarne hoder, to midlertidige kontorer og en hel drøss med regnejobber. Et drøyt år senere har den ferske avdelingen på Ringerike vokst til 20 erfarne fagfolk med nye kontorlokaler og full ordrebok.

Datteren vår, Asker Entreprenør, har på rekordtid fått et solid fotfeste i regionen som regnes som en av de mest spennende i hele Norge.
– Selv om vi ikke begynte å tjene penger før i april, nådde vi en omsetning på 110 millioner og endte med et solid positivt drifsresultat. Slik sett kan du vel si at det første hele driftsåret gikk ganske bra, sier Ole Einar Rongved nøkternt om 2018.

Lederen for Asker Entreprenørs nye regionkontor på Hønefoss er ikke en type som prater i store bokstaver, og han virker nesten beklemt når han viser frem utsikten fra vinduene i 7. etasje av det nye huset «HM33» på Hvervenmoen utenfor Hønefoss sentrum.
– Vi har nettopp flyttet inn, og har ikke prioritert å pynte med bilder og planter ennå. Antagelig er lokalene for fine for oss, men på den annen side ser vi jo at det er praktisk å sitte i samme hus som en rekke andre folk med teknisk bakgrunn. Det er kort vei til kjente rådgiverselskaper som Roar Jørgensen, Norconsult og ECT. Dessuten får vi orkesterplass til det som blir det største prosjektet vårt i 2019, forteller Rongved og peker ned på den byggeklare tomten 27 meter nedenfor.

De tre første: Kalkulasjonsleder Jon Håvard Bakken, regionleder Ole Einar Rongved og prosjektleder Johan Kolsrud.

– Vi ble tildelt jobben med å sette opp et nytt næringsbygg for Aka AS. Grunnarbeidene er unnagjort, og nå starter byggingen av 12.000 kvadratmeter salgslokaler for Elkjøp, Megaflis og to andre leietagere. Oppdraget er estimert til 125 millioner kroner, og vil bidra sterkt til at vi forhåpentligvis vil omsette for 240 millioner i 2019, forklarer Ole Einar.
Historien om Asker Entreprenørs nye regionkontor for Ringerike starter høsten 2017. Ole Einar Rongved og hans kollegaer i Tronrud Bygg har nettopp fått vite at arbeidsgiveren deres er blitt oppkjøpt og skal bli en del av Betonmast-konsernet. En slik reise har ikke den erfarne prosjektsjefen lyst til å være med på. Etter en kjapp runde i tenkeboksen innleder han derfor samtaler med daglig leder Arild Finstad i Asker Entreprenør, sambygding fra Jevnaker og gammel kjenning fra kveldene med «gubbefotball».

– Det var flere grunner til at jeg leverte oppsigelsen, men etter 17 år i samme selskap føltes tiden uansett moden for å finne på nytt. Arild, Kjell Bjarte og jeg ble enige om at grunnlaget absolutt var tilstede, men at vi minimum måtte være tre for å starte opp. Da Jon Håvard Bakken (kalkulasjonsleder) og Johan Kolsrud (prosjektleder) signaliserte at heller ikke de ønsket å være med over til Betonmast, gikk det egentlig veldig fort. Allerede i oktober 2017 var vi på plass i to små kontorer. Vi gikk for fullt i gang å regne på jobber, og heldigvis tok det ikke lang tid før det første oppdraget var på plass. Vi ble tildelt en jobb for Sandvika Fjordpark til 25 millioner, som senere skulle vise seg å bli et prosjekt til rundt 45 millioner. Siden har nye oppdrag kommet til, av riktig type og i akkurat passe tempo og mengde.

For etter at de første jobbene falt på plass, har det gått raskt unna på Hønefoss. I løpet av 2018 har start-trioen vokst til en stab på 20 medarbeidere. Ytterligere to erfarne fagfolk, en prosjektleder og en forskalingssnekker, er på vei inn døren de neste månedene. Felles for dem alle er at de er tidligere kollegaer som har lyst til å være en en del av et nytt og helt unikt arbeidsmiljø.
– Det stemmer at så å si alle er kommet fra Betonmast, eller det tidligere Tronrud-miljøet. Men du må få med at alle har søkt seg hit på eget initiativ. Vi har vært nøye med å utlyse stillingene, og har heller ikke overbydd noen. Vilkårene er naturligvis konkurransedyktige, men det er nok først og fremst arbeidsmiljøet og det kollegiale samholdet som har fristet mest. Vi har fått en spennende start med gode prosjekter, faglig utfyller vi hverandre svært godt, og vi omgås også mye på fritiden med blant annet trenings- og turgrupper.

Regionleder Ole Einar Rongved er tilfreds med det første hele driftsåret på Ringerike.

Regionlederen er overbevist om at lokal kunnskap og etablerte nettverk er avgjørende for å lykkes i en bransje som ellers er preget av sterk konkurranse. Tilsammen har Ole Einar og kollegaene mange års erfaring å spille på.
– Det er åpenbart en stor fordel at vi kjenner markedet, og har jobbet mye sammen med lokale byggherrer, underentreprenør og rådgivere. Vi har dermed gode forutsetninger for å velge de prosjektene og samarbeidspartnerne som passer oss aller best. Så langt har vi konsentrert oss mest om næringsbygg og rehabiliteringsjobber, men etter hvert vil vi nok også gå løs på boligbygging og større offentlige prosjekter. Ordreboken for 2019 er praktisk talt full, og vi har for tiden så mye å gjøre at vi har vært nødt til å la to større anbudskonkurranser gå uten at vi er med. Det er litt synd, men heldigvis er alle prognoser for Ringerike-regionen svært gode, så vi får nok garantert nye anledninger til å vinne de mest attraktive jobbene. Riktig nok er vi fornøyd med å ha fått en god start, men vi er tross alt enda mer opptatt av å se fremover, avslutter lederen for Ø.M. Fjeld-konsernets ferskeste avdeling.

2019-02-12T14:18:37+02:00