fbpx

Enorm interesse for sentrumsnære leiligheter i Løvenskiold Terrasse:

31 leiligheter solgt på første dag

Boligkjøperne i Kongsvinger må reagere raskt for å sikre drømmen om en ny leilighet i Løvenskiold Terrasse. Etter den første salgsdagen er allerede 31 leiligheter solgt.

– Den kraftige etterspørselen er selvsagt gledelig, men ikke overraskende. Vi har hele tiden følt oss trygge på at det er et oppdemmet behovfor denne typen leiligheter i sentrum av Kongsvinger. Etter mange år med lav byggeaktivitet, løsnetdet skikkelig da Dr Juells Park ble lansert for litt over treår siden. I mellomtiden er det ikke bygget flere sentrumsnære leiligheter, og dermed har behovet rukket å vokse seg enda større, sier prosjektleder Petter Nedregotten i Ø.M. Fjeld Utvikling, som mener utviklingen i Kongsvinger er nøyaktig den samme man ser i resten av landet.

– Stadig flere velger å bytte ut eneboligen med en funksjonell og moderne leilighet. De ønsker å bruke tid og penger på helt andre ting enn vedlikehold og plenklipping. Med en moderne leilighet kan de bo komfortabelt, samtidig som de slipper en hel masse bekymringer knyttet til det å være huseier. Spesielt interessant er det å se at mange kommer til denne konklusjonen allerede i 40-, 50-årene. Flertallet av kjøperne er i dag eneboligeiere fra Kongsvinger og kommunene rundt, men vi har også noen fra andre steder i landet.

Interessen for mange av leilighetene var så stor at det på den første salgsdagen måtte gjennomføres loddtrekning mellom budgiverne. Ikke uventet har flere av de største og dyreste leilighetene gått unna først, men det skal fremdeles være mulig å velge blant en rekke attraktive enheter, opplyser daglig leder Siv Iren Helle i DNB Eiendom.

– Kjøperne legger vekt på forskjellige kvaliteter. Mens noen er opptatt av kveldssol, synes andre at sol på dagtid og større areal er det viktigste. Alle får uansett en kort spasertur til sentrum, flotte fellesområder utendørs og parkering i kjeller eller garasje. Vi har ennå en lang liste over interessenter som vurderer konkrete leiligheter, men det er klart at valgmulighetene blir færre for hver dag som går. Prosessen er nå en gang slik at den som hopper først ned fra gjerdet, også får velge leilighet før de andre, sier Helle, om de 27gjenværende leilighetene.

Byggestart til høsten

Prosjektet har vært gjennom en lang reise i byråkratiet, men etter at Fylkesmannen før jul avviste den siste klagen fra naboene, var det nå endelig klart for å starte salget.

Regionleder Ole Martin Bjerke i Ø.M. Fjeld Kongsvinger er lettet over at prosjektet endelig ser ut til å realiseres: – Dette er et etterlenget prosjekt for oss i Kongsvinger-regionen, og den gode salgsstarten innebærer at vi kan sette ekstra fart på forberedelsene til byggestart. Vi  er for tiden i ferd med å avslutte flere oppdrag, så dette var en særdeles kjærkommen nyhet. Regionen bør helst ha minst ett større prosjekt under bygging til enhver tid. Forhåpentlig kan vi nå sette igang prosjekteringen. Prosjektet ligger på en krevende byggetomt, så vi må forberede oss veldig godt.

Det nye prosjektet på nordsiden av byen er utviklet av Ø.M. Fjeld Utvikling, og skal etter planen stå ferdig høsten 2021. Det ligger an til at byggingen kan igangsettes i løpet av høsten 2019. I så fall vil rivingen av de eksisterende husene på eiendommen kunne starte til våren.

Les mer om hele prosjektet.

2019-01-26T10:20:56+02:00